Health, Learning and development, Physical activity

Klog udvikling

At skabe optimal udvikling for mennesker, få dem til at yde deres bedste og med god trivsel

Helt banalt handler det grundlæggende om, at mennesket skal have det godt og være motiveret til at yde en arbejdsindsats for sin egen skyld og for fællesskabet, om det er i skolen eller på arbejdspladsen. Personen skal opleve at han/hun er værdsat, at arbejdet er meningsfuld, og det har noget at bidrage med. Fysisk aktivitet er den perfekte igangsætter til begge dele. Fysisk aktivitet giver velvære, og over tid vil det bevirke, at du kommer i bedre form og kan overkomme mere. Dvs. at du føler dig mere kompetent, du får en større glæde ved din krop og får bedre selvtillid/selvværd. Du smiler mere til verden, og den smiler dermed mere tilbage til dig. Derudover vil de frigivne neurotransmittere også forbedre din trivsel og udviklingsmuligheder markant. Alt i alt en Win-Win-situation, hvis du er villig til at øge dit energiforbrug.

Fysisk aktivitet er fantastisk til at skabe stærke og tætte relationer mellem mennesker. Når man udretter ting sammen, hvor hele kroppen er involveret skabes der en stærk sammenholdsfølelse, hvilket er et godt udgangspunkt for at udføre opgaver og arbejde efterfølgende.

Der findes mange forskellige slags private virksomheder, men de vil alle have stor udbytte af at indføre mere fysisk aktivitet for deres ansatte. Fysisk aktivitet kan med fordel lægges om morgenen, midt på dagen eller som en integreret del af arbejdstiden, hvor fx kontorarbejderen efter en halv time kan have mulighed for at lave forskellige øvelser, der styrker kredsløbet, den samlede muskelstyrken og løsner op i evt. ømme muskler.

Love and wisdom

Brian

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar