Optimal learning method 17

Sunde produkter – Madkassen

Ha din egen sunde brændstof med på farten

Du skal også være god ved dig selv, når du er på farten. Uanset hvor du befinder dig væk fra hjemmet er det altid hensigtsmæssigt, at du har nogle gode madvarer med dig og en vandflaske. Det kan være at du er til træning, ude i naturen, i  byen m.m. Hvis du bliver sulten på farten, så er der nemlig en tendens til, at man nemt kan blive fristet at forskellige usunde madvarer. Når blodsukkeret falder, så har mange mindre modstandskraft overfor fødevarer, der hurtigt kan få blodsukkeret op igen fx søde sager, pizza m.m. Hvis du vil være ekstra god ved dig selv, kræver det blot lidt planlægning inden, du tager afsted. Du skal bare sørge for at have nogle forskelige ting parat, du kan fylde i en smart rumopdelt madpakke fx fra Myprotein. Du kan enten vælge den lille eller den store. Du kan se den lille herunder.

madkasseHvis du fx altid har forskellige nødder, gulerødder, frugt, et bæger med fx Cultura i huset, så kan du hurtigt klargøre en super madkasse til dig selv.

Endvidere er der mange arbejdspladser, der ikke har en kantine, og nogle har dyre og mindre gode kantiner. Dette kan du imødekomme ved at tvinge dig selv til at have gode madvarer i huset, som du hurtigt kan fylde i en madkasse som denne. De forskellige rum lægger også op til at spise varieret ;o). Dog kan du sagtens tage rummene ud, hvis du er mere til mange af de gode gamle rugbrødsmadder.

Mht. din træning, så er det vigtigt at huske på, at der er noget der hedder “Det åbne vindue”. Det er tidspunktet lige efter træning, hvor sund mad har den største effekt på din restituerende krop. Det åbne vindue vil sige, at det er vigtigst at få tanket op med sund varieret kost med proteiner, kulhydrater og sunde fedtstoffer (fx fra nødder) indenfor de første 20 minutter efter endt træning. 40 minutter efter endt træning er næst vigtigst. En time efter træningen lukker vinduet, og der er ikke nogen særlig effekt ved at få tanket op i forhold til lige efter træningen.

Strukturer dit madindtag og få meget mere ud af din træning og hverdag generelt.

Love, health and wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Optimal learning method 17