Yoga yourself 1

Lad undervisningen tale til hjertet

I dag var jeg vikar i en 3. kl. Jeg er normalt lærer i udskolingen, og tænker hver gang jeg bliver sendt ned i de mindre klasser; “huha det bliver lidt hårdt det her. De laver så meget larm, er stygge ved hinanden og skal ofte irettesættes”. Denne gang sad de helt stille på deres pladser med bøgerne fremme, klar til undervisning. Jeg havde forinden fået at vide, at jeg bare kunne lave med dem, hvad jeg ville. Da jeg selv elsker bevægelsesorienteret undervisning (Læring med hele kroppen) og har undervist efter det i snart 20 år. Derudover tager jeg ud og holder kurser og foredrag for lærere og pædagoger i det, så jeg vidste godt, hvad jeg skulle bruge to timer på i denne 3. kl. De var meget hurtige med på min ide frem for at side og arbejde med deres bøger. Vi startede med ABC-legen, så fingerklundsede vi, vi lavede “Slag-parade-legen”, derefter Legeplads-stikbold, langbold og til sidst rundbold.

Da vi kom ind i klassen igen spurgte de om, hvornår jeg kom så vikar igen, og at jeg bare lige kunne vove på at stoppe på skolen inden de kom i udskolingen. Af hjertet tak 3.a for to skønne vikartimer med jer. Min undervisning talte til jeres hjerter, og derfor tror jeg aldrig i vil glemme ABC-legen, bogstaverne og tallene, ved fingerklundsningen hvordan man strategisk udregner, hvor mange fingre den anden har i spil og dermed hvor mange fingre, der kan være i alt. I lærte også, hvordan man teknisk og taktisk skulle spille langbold.

e-mail-tal-til-hjertet

Lad altid undervisningen tale til hjertet, så vil hjernen automatisk få fuld valuta gennem læring.

Love, health and wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Yoga yourself 1