10 tips til at opleve magien

Viden er det bedste våben

Leading_Capacity(1)

En investering i viden giver altid de bedste renter

Benjamin Franklin

Man kan også sige, at viden er det bedste “våben” man kan besidde.

Vi bliver dagligt bombarderet med informationer i informationssamfundet gennem massevis af medier. Men informationer er ikke det samme som viden. For at informationer skal kunne blive til viden, så er vi nød til at bearbejde og forstå informationerne. Vi er altså nød til at kunne reflektere over dem og sætte dem ind i en erfaringskontekst. For at bearbejde informationer til viden, så anvender vi forskellige kognitive kompetencer. Herunder er videnshjulet. Hvilke af de nedenstående kompetencer, intelligenser eller former for klogskab, vil du mene, at du besidder?

Videnshjul3

At have viden for sig selv kan være udmærket i nogle situationer, men det er federe at dele sin viden med nogen. Videndeling er dette årtis nye vigtige begreb indenfor viden. Når vi deler viden med hinanden, så er det naturligvis en Aktiv Viden jf. skemaet herunder. Hvis du gerne vil dele din viden, men ikke kan, så er det en passiv viden. Omvendt er det en tavs viden, hvis du godt kan dele den, men ikke vil. Kender du til de forskellige situationer?

Aktiv_viden_-_passsiv_viden_-_tavs_viden_-_manglende_viden

Herunder kan du se den Eksplicitte viden og den Tavse viden. 

viden-videndeling-og-flow-8-638

 Jeg vil slutte af med at give dig disse informationer herunder. Det er op til dig om du kan bruge det som viden ;o).

ligegyldig-viden

Husk olier, vitaminer og mineraler er gode for hjernen. Se her: PureGreen

Love, knowledge and wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

10 tips til at opleve magien