Physical activity

Derfor sveder veltrænede mere

Når man træner, danner man flere svedkirtler og derfor sveder veltrænede mennesker mest.

svedig træning

Ifølge overlæge og professor Bente Klarlund, så sveder veltrænede personer langt mere end utrænede personer, og mænd sveder generelt mere end kvinder. Kroppen tilpasser sig træningen på mange måder. Man får en højere iltoptagelse, et større hjerte, et større slagvolumen, en lavere hvilepuls og flere blodkar i musklerne, og man bliver bedre til at udnytte fedt som brændstof, bare for at nævne nogle eksempler.

Kroppen bliver også bedre til at svede, når man træner. Man danner simpelthen flere svedkirtler. Det er godt at kunne svede meget, når man er fysisk aktiv. Derved skiller man sig af med varme, kroppen køles, og man kan fortsætte træningen i længere tid.

Som tidligere nævnt, så sveder kvinder mindre end mænd. Kvinder har mindre væske i kroppen end mænd, og biologisk set er det derfor smart for kvinder at spare på væsken for at undgå at dehydrere. Kvinder, der sjældent motionerer, har sværest ved at få svedperlerne frem, mens veltrænede mandlige sportsfolk producerer den salte væske i overflod.

Blod, sved og tårer

Brian

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar