Health

Solen giver dig ekstra liv

Det er gratis, føles vidunderligt og kan reducere din risiko for at dø med 50 %. Forskere har fulgt 30.000 kvinder i mere end 20 år og har fundet frem til, at de kvinder, som aldrig solbadede om sommeren (eller som anvendte solcreme), har dobbelt så høj risiko for at dø i forhold til dem, der solbadede. Ja, for lidt solskin øger drastisk risikoen for at dø af ALLE årsager, fordi kroppen berøves for vigtigt D-vitamin.

PC231633

Fortjenesterne ved regelmæssig solbadnings indflydelse på et godt helbred er nu blevet gentaget af en af de mest grundige undersøgelser til dato, hvor der er blevet kigget på forbindelsen mellem D-vitamin og dødelighed.

Forskere fra Karolinska Institute i Sverige har, efter at have samlet resultaterne fra et 20-år langt forskningsprojekt, som de påbegyndte tilbage i starten af 1990erne, fundet, at hvis man undgår naturligt sollys eller smører sig ind i solcreme, hver gang man går udenfor, kan det faktisk fordoble din risiko for tidlig død.

Undersøgelsen evaluerede omtrent 30.000 kvinder i løbet af to årtier ved at holde øje med deres vaner i det fri og sammenholde disse med forekomst af kræft og tidlig død.

Efter 20 år havde der været 2.545 dødstilfælde, og forskerne var overraskede over at opdage, at kvinder, som aldrig solbadede i løbet af sommeren, havde en dobbelt så stor risiko for at dø af en hvilken som helst årsag.

Omvendt havde de kvinder, som regelmæssigt havde tilbragt tid i solen og derved havde givet deres hud mulighed for at absorbere D-vitamin fra solens ultraviolette B-stråler (UVB), en meget lavere dødelighed.

Melanoma (kræft) skyldes for lidt sollys, afslører undersøgelse

Selvom solen ofte får skylden for at være hovedårsagen til hudkræft, fandt denne undersøgelse imidlertid, at solen har beskyttende fordele.

Færre kvinder i gruppen, der tog solbad, fik melanoma ifølge undersøgelsen i forhold til gruppen af kvinder, som undgik solen.

Hvorfor er D-vitamin så vigtigt?

Når vi i dag klar over, at mere end halvdelen af verdens befolkning sandsynligvis er i underskud med D-vitamin, kan denne nye undersøgelse ikke komme på et bedre tidspunkt.

D-vitamin dannes i kroppen gennem soleksponering, og D-vitaminmangel er en kendt faktor, som kan øge risikoen for sukkersyge, tuberkulose, sklerose og engelsk syge.

Tilfælde af engelsk syge er steget kraftigt de seneste 15 år, hvor solcreme er blevet mere populært.

Tidligere undersøgelser har vist, at D-vitamin kan øge overlevelsesraten for kvinder med brystkræft, mens D-vitaminmangel kan give prostatakræft hos mænd. Et lavt D-vitaminniveau er også blevet sat i forbindelse med aggressive former for hudkræft.

Det lader til at solbadning mindsker risikoen for kræft

En videnskabelig undersøgelse offentliggjort i The International Journal of Cancer, som satte sol-eksponering i forbindelse med kræftrisiko, har fundet, at mennesker, som udsættes for mere sollys, havde en signifikant lavere risiko for mange typer kræft.

Dette er særlig vigtigt for os danskere, da Danmark har den højeste forekomst af kræft i verden.

Solbadning-700x454

Konklusion: Sund solbadning mindsker din risiko for tidlig død med 50 %

Denne nye forskning beviser, hvad vi har vidst hele tiden.

Naturen ved bedst.

Så kom udenfor så ofte, du kan, for at nyde solens helbredende kraft på din hud.

Du kan enten sidde eller lægge dig ned, slappe af og lade solen gøre, hvad naturen har til hensigt. På den måde mindsker du stress og giver dig selv et immunboost på samme tid. Få så meget sol som muligt samtidig med, at du skal passe på ikke at blive forbrændt.

Solcreme skal KUN bruges til at forebygge solskoldning ved lange ophold i skarp sol midt på dagen.

Opbyg gradvis din udsættelse for sol. Dette vil ikke kun forbedre dit helbred og få dig til at føle dig og se yngre ud, men giver dig samtidig et afslappende skud af energi.

Nyd det!

Yderligere læsning:

Denne undersøgelse er blevet offentliggjort i The Journal of Internal Medicine.

Lin SW, Wheeler DC, Park Y, Cahoon EK, Hollenbeck AR, Michal Freedman D, Abnet CC. Prospective study of ultraviolet radiation exposure and risk of cancer in the U.S. Int J Cancer. 2012 Apr 26. doi: 10.1002/ijc.27619.

http://www.alun.dk/livsstil/hvis-du-undgaar-solen-fordobler-du-din-risiko-for-at-doe.html?utm_source=Facebook&utm_medium=Like&utm_campaign

Hos PureGreen kan du få kvalitetsprodukter til at pleje din hud.

Love, sun and summer

Brian

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar