Psychology

Zonen for nærmeste udvikling

Lev Semjonovitj Vygotskij er en af de psykologer, der har haft størst betydning for udviklingspsykologien og pædagogikken. Vygotskij var en af de første psykologer som lagde vægt på mennesket som kulturvæsen.
I dag gør forældre alt for meget for deres børn samtidig med at for mange børn bruger for meget tid foran skærmen, og de er derfor fysisk inaktive i mange timer i døgnet. Derudover lærer de ikke i dag helt elementære færdigheder, som fx madlavning, støvsugning, tømrerarbejde, havearbejde m.m. som før i tiden.
Dette bør vi lave om på. Børn skal inddrages meget mere i det daglige arbejde, og vi skal hygge os med børnene, mens vi gør det. Vi skal give os selv og børnene tid til at være i processen. Det er optimal samvær om at lære vigtige, grundlæggende, brugbare og meningsfulde ting. Det er livskvalitet. Men det er yderst vigtigt, at vise og vejlede barnet, så læres det hurtigt og barnet kan gøre det selv næste gang. Det er en af de grundlæggende elementer i Vygotskijs teori.
Love, health and wisdom
Brian
Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar