Health

Qigong

Qi-Gong

Qigong er kinesisk helsegymnastik i stil med yoga. Det kan minde lidt om dynamisk yoga. Qigong kan skrives både i et og i to ord Qi Gong. Qigong er et sammensat ord. Qi betyder energi i betydningen livskraft/vitalitet/vigør. Gong betyder at skabe/kultivere/bevæge. Qi Gong betyder at man skaber livskraft og får denne energi rundt i hele kroppen.

meridian

Qigong er i stil med Tai Chi, men forskellen ligger i fokus og anvendelse. Hvor Tai Chi er i kategorien kampsport er Qigong ren helsegymnastik.

I Kina anvendes Qi Gong i enhver form for behandling. Kinesisk sundhedsvæsen er meget fokuseret på forebyggelse og vedligehold – det er vi ikke i den vestlige verden på samme måde. Qigong er en del af TCM = Traditionel Chinese/Kinesisk Medicin, som handler om, at skabe balance og harmoni i krop og sind så alle organer og celler fungerer optimalt.

Komplet kropstræning, mindfulness og meditation

Qi Gong er for alle. Det er en fantastisk motionsform, som kombinerer fuld kropstræning med mindfulness. En meget afslappende motion, som styrker og afslapper krop og sind. Bevægelserne er så rolige og nænsomme, at alle kan være med, og hvis man har skavanker, kan øvelserne justeres så de passer til den enkelte. Den er ligeledes formidabel til genoptræning efter fysiske og mentale skader (depression, stress m.m.). Endvidere er den også med til at forebygge begge slags skader.

qigong1

Selve vejrtrækningen er meget vigtig, når du dyrker Tai Chi Qi Gong. Munden skal helst være helt lukket og tungen skal hvile mod ganen. Vejret trækkes naturligt gennem næsen, imens øvelserne stille og roligt bliver gået igennem. Vejrtrækningen bliver på denne måde både dybere og længere. Når den gør dette bliver ilten inde i kroppen i længere tid ad gangen, så kroppen bedre kan optage den. Dette gør, at du får mere energi og velvære i kroppen.

feel_the_qi

Qi

De fleste vil især i nogle øvelser mærke Qi som varme, snurren, prikken, stikken, summen. Det føles lidt som magnetisme og reelt set er det, hvad naturvidenskaben forklarer energi som. Energi er nemlig ikke længere et mystisk fænomen, men noget vi naturvidenskabeligt orienterede vesterlændinge nu kan dokumentere tilstedeværelsen af. Det interessante er, at naturvidenskaben, som jo kun er tre-fire hundrede år gammel nu kan dokumentere eksistensen af Qi, som er et oldgammelt begreb, man har arbejdet med i mere end 4000 år indenfor erfaringsvidenskaben, som Qigong og TCM er en del af.

f9f8f84c7a74899b5beacc456c6e3c21

Det som for os vesterlændinge er det væsentligste udbytte ved Qigong er, at vi får afstresset krop og sind. I den vestlige verden lever vi med et højt stressniveau. Vi har glæde af at gøre Qigong, hvor vi bevidst kan dæmpe stress og samtidig styrke ikke bare kroppen fysisk, men også vores sind gennem at arbejde med fokus og forståelsen af sindets og kroppens samarbejde.

Love, health and wisdom

Brian

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar