Health, Meditation, Psychology, Wellness

Bekendelser fra den introverte spirituelle kropslige flow-nørd

Har du øjeblikke, hvor du føler dig 100% i et med universet – hvor du er I flow og mærker at det du gør er helt essentielt for dit velvære og livskvalitet. Det er vigtigt, at opleve flow ind i mellem. Faktisk vil jeg gerne opleve det hver dag, da det øger min livsglæde betydeligt. Der hvor jeg føler størst livsglæde er når, jeg er fysisk aktiv.

Enten alene eller sammen med andre ligesom kajakturen herover.

Det er vigtigt for mennesket at være fordybet og opslugt af at gøre ting. Specielt når det er noget vi føler os kompetente til. Her kan vi leve os 100% ind i det, vi foretager os. Vi blivet et med det vi gør, så er vi i, det man kalder Flow-tilstanden eller i en Kulminationsoplevelse.
Flow er et centralt begreb i den positive psykologi. I pædagogisk sammenhæng har både skaberen af flow-teorien, Mihalyi Csikszentmihalyi, og flere andre forskere i læring, udvikling og uddannelse forbundet begrebet optimale læringsmiljøer med tilstedeværelsen af mange flow-oplevelser hos de lærende.
Begrebet er faktisk blevet anvendt før af den amerikanske psykolog Abraham Maslow. Han kaldte det bare Kulminationsoplevelser. Derfor øvelse gør mester. Jo mere du mestre, jo mere kan du komme i FLOW.

I morges cyklede jeg til Søndre Strand. Elsker havet – især om sommeren, selvom man dårligt nok kan snakke om sommer i år.

Stillede cyklen og løb strand-/vandløb med bare tæer. Det er earthing, led- og super konditionstræning. Efter kroppen er blevet gennemopvarmet er det også noget nemmere at kaste sig ud i bølgerne og svømme.

Herefter er det op på mountainbiken igen til de sidste 20 km gennem den skønne Stevnske natur inden Herfølge igen rammes til flere timers havearbejde. Dette er en dag, lige som jeg vil have det.

Måske ses vi herude en dag. Ellers vil jeg ønske dig mange flere flow-oplevelser i fremtiden. Husk det er topmålet af VÆREN. Du fortjener det. Kom så i gang, der er intet, der er mere vigtigt for dig.

Love, flow and wisdom

Brian

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar