Strandløb, men hvem ejer stranden??

Betydningen af feedback

Nu kan feedback jo være mange ting, men når man får konstruktive tilbagemeldinger, som bunder i positiv udvikling, så er feedback en god ting.

Billedresultat for feedback  Billedresultat for feedback

Det er faktisk noget ret mange har brug for at blive væsentlig bedre til. Både at give og modtage feedback. Når man giver feedback, skal man hele tiden huske, at det skal være noget modtageren, skal kunne bruge til noget. Derfor skal du sige, hvordan du oplever situationen, og hvordan du tror, at tingene kunne gøres anderledes med henblik på hensigtsmæssig udvikling. Som modtagere af andres feedback, så er udfordringen ikke at gå i forsvarsposition. Det er en naturlig reaktion efter, at man lige har udfoldet sig selv og gjort sit bedste, og så kommer der én der er bedrevidende og vil fortælle, hvordan det hele skal gøres. Så der er bestemt noget at arbejde med fra begge parter.

Billedresultat for ubevidst feedback

Vi får alle feedback hele tiden af de mennesker vi er omgivet af. Alle de signaler vi sender bevidst og ubevidst er også en form for feedback. De handlinger og udtalelser vi dagligt kommer med, bliver vurderet af de mennesker, der er omkring os, og der får vi implicit og eksplicit deres opfattelse af vores aktion.

Billedresultat for ubevidst feedback

 

 

Især som lærer får man masser af feedback fra kolleger og elever hele tiden. Det er yderst vigtigt, at have en god relation til eleverne, så får de klart mest ud af de forskellige læringssituationer. De udsender signaler til læreren hele tiden. Positive som negative. Jeg tror på det bedste i mennesket og dermed også mine elever. Mit udgangspunkt er at de er unikke individer, der skal udvikle sig til selvstændige livsduelige mennesker i dette demokratiske velfærdssamfund. Jeg vil gøre alt for at de skal udvikle gode alsidige kompetencer. Dette udgangspunkt er vigtigt for at hver enkelt skal udvikle sig og lære sig de forskellige kompetencer som skolen skal give.

Jeg får heldigvis dagligt god respons/feedback fra mine elever, men nogle gange betyder det mere end andre. I dag fik jeg denne dejlige feedback herunder.

Det kan godt være, at den ikke er så saglig begrundet, men det betyder ikke noget, når den kommer fra hjertet. Den blev endda skrevet i det skjulte, og jeg fik intet at vide. Jeg så det først efter eleverne var gået. Varmer dejligt indeni. Feedback er også bekræftelse, anerkendelse og udtryk for taknemmelighed. Det er et yderst vigtigt og naturligt element i menneskets sociale virke.

 

Love and wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Strandløb, men hvem ejer stranden??