Spread love

Synergi

 

Synergi kommer fra det græske ord “synergia”, der betyder “arbejde sammen”. Dvs. den samlede positive effekt af to stimuleringer er større end effekten af hver de to stimuleringer isoleret set og derefter “lagt sammen”.

NEGATIV SYNERGIEFFEKT: 2 + 2 = 3

Manglende eller negativ gensidig påvirkning. Synergieffekten har betydning for teamets ?skæbne?.  Hvis en virksomhed fusionerer  og glemmer at få virksomhedskulturen med?.så kan det give en negativ synergieffekt. Undersøgelser har vist at 2 år efter en fusion har 1 + 1 kun givet 1,6 i værdi for dem. Dvs. de har faktisk tabt 0,4 i værdi ved at fusionere.

Der er ingen udvikling og der opstår et forsvarsklima. Der hersker dominans, kritik, kliker (medlemmer udelukkes), stagnation, konkurrence, passivitet, ligegyldighed (pyt), sladder, magt, evig kontrol (den lille sorte bog), ?tappere? (de dræner dig for energi), ?nej? hatten er trukket ned om ørerne!

POSITIV SYNERGIEFFEKT: 2 + 2 = 5

Gensidig på virkning fører til, at gruppen er i stand til at yde mere, end hvad der svarer til summen af gruppemedlemmernes formåen. De virksomheder, som har talt åbent om forandringen og fusionen inden den finder sted og medinddrager deres medarbejdere i processen, de opnår til gengæld en positiv værdi to år efter fusionen.

Der sker en konstruktiv udvikling, som giver et understøttende klima. Der hersker fælles mål og arbejde, fællesskab, fælles ansvar, fælles arbejde, arbejdsglæde, accept og respekt for forskelligheder, pligtfølelse, vi-følelse, tryghed, anerkendelse og opmærksomhed (herunder feedback og opfølgning), støtte, nysgerrighed, åbenhed, ærlighed?og ja-hatten sidder som den skal!

None of us is as smart as all of us

Love and wisdom together

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Spread love