The intelligence of your heart

Varmen og charmen på Kullen

Skønt lunt efterårsvejr for tiden med temperaturer omkring de 20 grader, og da der er  familiebesøg fra Jylland i denne weekend, og de er ret vilde med at vandre i flotte landskaber, ja så var det nærliggende at tage en tur til Kullen i Sverige, lidt nord for Helsingborg. Dog havde de kære meteorologer lovet en noget overskyet dag.

Billedresultat for øresundsbroen

Sverige startede lidt rystende, da vi opdagede en det kostede 360 kr. begge veje. Jævla, vi havde vist ikke sat os ordentlig ind i tingene, da denne tur kan gøres for samlet 200 kr., hvis man får aktiveret sin BroBizz og udfyldt et medlemsskab. Nå men dette må vi jo hellere få gjort til næste gang.

Så gik turen ellers gennem det flade Skåne mod Höganäs og naturreservatet Kullen.

Billedresultat for Kullen    

Kullen ligger kun ca. to timers kørsel fra København, så hvis man vil unde sig selv en skøn naturoplevelse med klatring, udfordrende og smuk vandretur, kajak m.m., så tag en tur til Kullen. Nu har jeg kun været der to gange, og det har faktisk været overskyet begge gange. Tredje gang lykkens gang for i solskinsvejr må det være intet mindre end fantastisk. Jeg vil anbefale dig at køre til den lille hyggelige havneby Mölle, der ligger sydøst for Kullen. Her kan du parkere bilen på havnen og begynde den fantastiske gåtur ad den røde rute mod Kullens Fyr.

Her er vi begyndt vandringen ad gåruten mod vest. Mölle, hvor vi startede kan skimtes i baggrunden. Som du kan se er vejret bestemt ikke det bedste. En god kraftig pålandsvind med fugtig dis og lidt småregn ind i mellem. Solen ser vi intet til i dag, men temperaturen er alligevel 16 grader.

 

Bare to timer fra Danmark og landskabet er helt anderledes. Ligesom Bornholm som geologisk set ikke har noget med resten af Danmark at gøre.

Der må arbejdes i det udfordrende og afvekslende terræn. Der er brug for koncentration, koordination og udholdenhed. Især koncentration det rigtige sted, som det ses hos min mellemste søn med mobilen længst nede. Anderledes er det med den toptunede hætteklædte yngste.

Landskaber er fantastisk og der er mange skønne udsigtspunkter til hvil og fouragering undervejs. Vi havde medbragt mad, men undervejs fik vi plukket en del brombær og slåen.

Selvom temperaturen var god så virker vinden fra havet altid en smule kølig, men den kølighed forsvinder hurtigt, når du bevæger dig i dette terræn. Blot efter hundrede meter i dette kuperede terræn, har du helt sikkert varmen. Husk gode vandresko med god sålprofil, så du kan stå godt fat. Jeg gik all in og tog mine Salomon SpeedCross 4 på.

 

Dixie, den energiske Westhighland-terrier er i den grad også terrængående.

Til sidst sluttede vi af med helikoptertur over Kullen og faldskærms udspring……..det kunne ellers have været ret fedt ;o)

Love and wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

The intelligence of your heart