Health, Learning and development, Mindset, Psychology, Wellness

Din selvhelbredende krop 15 – Sex og helbred

En anden veldokumenteret helbredsfordel, mennesker i parforhold normalt nyder godt af, er sex. Mange undersøgelser viser, at den gavnlige virkning af et godt seksuelt forhold til en intim partner forbedrer kroppens sundhed markant.

Billedresultat for hvordan har man et sundt sexliv

Mennesker med et sundt sexliv lever længere, har mindre risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde, får mindre hyppigt brystkræft, har et stærkere immunforsvar, sover bedre, virker mere ungdommelige, er i bedre form, har øget frugtbarhed, oplever lindring af kroniske smerter, får sjældnere migræne, lider mindre af depression og nyder godt af en forbedret livskvalitet.

Sex er ikke bare sjovt – det er sundt! Selv om nogle af de gavnlige virkninger af et aktivt sexliv kan hænge sammen med den fysiske motion i sexakten som forhåbentlig nydes længe og med mange forskellige stillinger, kan de positive virkninger på sindet af et godt sexliv påvirke kroppens fysiologi endnu mere dramatisk ved at udløse det fysiologiske afslapningsrespons og modvirke stressresponset.

Men der er naturligvis også en bagside ved sex eller manglende sex. Sex kan også stresse dig. Hvis du er seksuelt frustreret, nærer mistillid til din partner, bedrager din ægtefælle, mister lysten til sex eller oplever smerter i forbindelse med sex, kan dit sexliv også udløse stressresponset. Nøglen til at bruge dit sexliv som et redskab til at forebygge og behandle sygdom er at sikre dig, at det er sundt og giver dig en følelse af afslapning og ikke af stress. Hvis dit sexliv stresser dig, er det vigtigt at forholde sig til de underliggende årsager, der står mellem dig og et godt sexliv.

Billedresultat for sex

Hvordan får du eller bibeholder du det gode sexliv?

Har du et godt sexliv? Eller har du mistet lysten til sex? Hvis du har været sammen med din partner længe, kan der opstå nogle problemer i soveværelset, men heldigvis viser en undersøgelse, hvilken indstilling du selv skal have for at få det sexliv, du drømmer om.

En undersøgelse fra University of Toronto viser ifølge Medical Press, at de forventninger, du har til sex, enten kan opretholde dit sunde parforhold eller hæmme det. Der medvirkede 1.900 hetero- og homoseksuelle deltagere i undersøgelsen.

Ifølge undersøgelsen kan du enten tro på seksuel vækst eller seksuel skæbne. Hvis du tror på førstnævnte, lader du ikke problemerne i soveværelset påvirke dit parforhold, men tror du i stedet på seksuel skæbne, har du tendens til at bruge dit sexliv som et barometer for, om det går godt i dit parforhold. Hvis sexlivet ikke spiller, tror du altså på, at jeres parforhold også halter.

Ifølge undersøgelsen er det altså en fordel at tænke på dit sexliv som seksuel vækst, hvor du og din partner bruger tid og kræfter på at blive seksuelt tilfredsstillede frem for at forvente, at skøn sex bare sker automatisk – også selvom du har været heldig at finde din soulmate.

Relateret billede

Undersøgelsen viser desuden, at vi ofte både tror på seksuel vækst og skæbne, hvilket giver ret god mening – for mange af os kvinder har vel ofte en hang til romantik, men samtidig kan vi da også kalde os realistiske. Vi ved, at nogle ting kræver mere arbejde end andre – og ifølge undersøgelsen var der også flere kvinder end mænd, der mente, at sex bør arbejdes på i et langt forhold.

 

Hemmeligheden bag god sex

Sæt scenen 
Sex behøver ikke altid foregå i sengen. God sex kan finde sted mange steder, og tør I eksperimentere med scenen, giver det ny inspiration og energi til jeres sexliv. Måske er brusebadet et godt sted for jer eller hvad med at lave en lille, lækker elskovsrede på stuegulvet med puder, stearinlys og dejlig musik?

Dyrk forspillet 
Optakten til sex er skøn og vigtig, men husk, at mænd og kvinder har forskellige behov. Kvinder har tit brug for meget mere forspil end mænd. Han skal måske bare se konturerne af hendes numse under kjolen, så er han klar − hvor forspillet for hende allerede kan begynde om morgenen med en sød og fræk sms. Et godt råd er at fortælle ham, hvad du gerne vil have. Om det så er kys fra top til tå eller lidt blid massage.

Se hinanden i øjnene 
Når vi ser hinanden i øjnene under sex, åbner vi op for hjertet og får en dybere kontakt til hinanden. Så øjenkontakt undervejs er sex for de modige. Det er også superfrækt. Prøv for eksempel at se ham i øjnene, når du giver ham et blowjob. Se hans nydelse og mærk hans anerkendelse.

Billedresultat for sexuel udvikling

Stimuler sanserne 
Vi er velsignet med en mass e skønne sanser, og vil du have god sex, så leg med dem. Du kan for eksempel pirre din kærestes følesans med en fjer, som du stryger let hen over hans hud. Blid massage og berøring er en anden mulighed. Stimuler lugtesansen ved at smøre hinanden ind i en velduftende olie eller kræs om hans synssans ved at tage noget smukt undertøj på – mænd er ofte visuelle. Høresansen bliver vakt ved at hviske frække eller søde ord i ørerne på hinanden. En anden måde at lege med sanserne på er at blokere for dem, så de øvrige bliver skærpet. Bind for øjnene får dig for eksempel til at lytte og mærke hans berøring på din hud mere intenst.

Bevæg dig 
Sex bliver mere levende og intenst, når vi tør bevæge os undervejs – og især når vi bevæger os i takt med hinanden. For nogle kvinder kræver det mod at bevæge hofterne, løfte benene op eller røre ved sig selv undervejs – men prøv og se, hvad der sker. Mænd har det med at tænde på en aktiv kvinde.

Lav lyde 
Vis din nydelse ved at udtrykke de lyde, der kommer naturligt. Sig også, hvad du mærker – „Åh, det er godt,”„Tag mig nu,” „Ja, bliv ved.” Når du bruger din stemme, pirrer du dig selv og din elsker. Prøv også at veksle mellem hurtig og langsom vejrtrækning. Orgasmen bliver større, når vi sætter lyd på og bruger vejrtrækningen.

Det hurtige knald 
Husk det! Bare tre minutter op ad vaskemaskinen indimellem kan være enormt livgivende for kærligheden og sexlivet. Vi skal ikke præstere en masse under det hurtige knald, og det kan altid lade sig gøre på trods af træthed og travlhed.

Ord pirrer og forstærker vores følelser og sanser. Især kvinder har en stærk høresans, så de kan ofte godt lide, når han eksempelvis siger, hvor smukke hendes bryster ser ud i skæret fra stearinlyset. Nogle elsker æstetiske og lækre ord, andre vil hellere høre mere kinky og frække udtryk fra kærestens mund. Det vigtige er, at I bruger ord, som passer til jer.

Sig, hvad du ønsker
Mænd elsker, når kvinder siger, hvad de kan lide og har lyst til. Samtidig viser du, at du er en aktiv sexpartner. Så sig det til ham eller lad dit kropssprog tale ved for eksempel at føre hans hånd derhen, hvor det føles godt.

Brug rekvisitter 
Rekvisitter kan være en måde at forny og berige sexlivet på. Det kan være alt lige fra en lækker underkjole, et tørklæde over øjnene, chokolade til at smøre kroppen ind i − og slikke af igen − eller forskelligt sexlegetøj. Brug fantasien, det handler om at bryde det velkendte og skabe nye oplevelser.

Kys, kys, kys 
Lange, dybe og våde kys hænger uløseligt sammen med god sex! Så kys løs, det giver ikke kun bedre sex, men er også med til at holde forelskelsen ved lige på grund af bestemte hormoner, som frigives under kysseriet.

Billedresultat for tungekys

Vær kreativ 
Gør jer umage med at tænke kreativt og ud af boxen. Både når det gælder, hvor ofte og hvor I har sex, hvilke stillinger I dyrker, og hvilke rekvisitter I bruger.

Nyd dig selv 
Jo bedre sex du har med dig selv, jo bedre sex med din partner. Så giv dig selv den gave at lære din krop rigtig godt at kende. Giv dig tid og ro til at udforske og nyde dine erogene zoner som brystvorter, hals, klitoris eller måske anus.

Billedresultat for orgasme

Vejen til orgasme 
En tredjedel af alle kvinder har aldrig oplevet en orgasme. Er du en af dem, så fortvivl ikke. Kast dig i stedet ud i at udforske din krops erogene zoner, for jo flere af dem, der stimuleres under sex, jo større er sandsynligheden for, at du får orgasme. Især når klitoris stimuleres samtidig. Din orgasme vil også blive større, når flere erogene zoner er i spil.

Brug din bækkenbund 
Lyt til et godt råd og knib sammen i din bækkenbund, når du har sex. Det forstærker både din og din partners oplevelse. Du mærker dine erogene zoner bedre, og han kan bedre mærke dig, når du kniber sammen.

Giv slip 
Mange kvinder har svært ved at give slip, åbne sig og tage imod under sex. De tør ikke give sig hen og mærke kærligheden – og at de selv er lidenskabelige og har begær og lyst. Men det er noget af det allervigtigste for at kunne opleve god sex.

Lad kroppen tale 
God sex handler også om at slå hovedet fra og lade kroppen tale i stedet. Når du er i din krop, bliver hele oplevelsen mere intens og lidenskabelig, fordi kroppen impulsivt følger din lyst.

Tænk på dig selv
Måske tænker du, at god sex handler om at tilfredsstille hinandens behov. At I skal tænke på, hvad den anden godt kan lide og gerne vil have. Men faktisk er det lige omvendt. Når du er optaget af din egen oplevelse frem for din partners, så har du mere forbindelse til din krop og kan mærke, hvad du har lyst til. Det vil automatisk flytte dit fokus til nydelsen ved at røre ved ham.

Nyd dit begær 
God sex hænger også sammen med at turde mærke sit begær og leve det ud. Men det har mange kvinder svært ved. Et godt råd er simpelthen at vove pelsen og springe ud i det. Så sig det til ham næste gang, du brænder efter et hurtigt knald eller en fræk baghyler.

Tantrisk sex 
Hvis I gerne vil opleve nye højder, når I elsker, så prøv at eksperimentere med tantrisk sex, som handler om at udelade udløsning og i stedet lade energien blive til kærlighed. Man flytter den seksuelle energi fra bækkenet, hvor begæret er, og op til hjertet, hvor energien kommer ud som kærlighed. Når I først har lært at styre energiflowet, kan det give multiorgasmer.

Billedresultat for tantrisk sex

ØVELSE 1: Kom tættere på hinanden
Læg jer i ske. Fokuser på bækkenbunden. Når I føler jer tændte, så gå ind i energien og tænk den op til hjertet. Træk vejret helt ned i maven imens. På et tidspunkt kan jeres vejrtrækning blive synkron, og energien begynder at harmonere. Mærk kærligheden. Lad energien flyde og jeres kroppe tale med hinanden. Undervejs føles det, som om I bliver et. I får lyst til at røre. Gør det, men undgå at tænke på udløsning.

ØVELSE 2: Føl energien
Manden sidder i lotusstilling, og kvinden sidder oven på ham med benene rundt om ham. Måske med hans penis oppe i sig. Han fokuserer på at sende sin energi op i hende. Og hun tænker på at tage imod hans energi. Fra hendes hjerte til hans. Så cirkulerer energiflowet og giver jer en følelse af at hænge sammen. Bare sid stille sådan uden ord og mærk, hvordan det er at være et.

 

Love, passion and wisdom

Brian

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar