You are a YouBody - Take responsibility

8 tips til at være i kroppen

  • Fokuser på en kropsdel. Læg mærke til din højre fingerspids eller dit venstre knæ eller en hvilken som helst anden del af kroppen. Hvordan føles den? Gør den ondt? Er den kølig eller varm? Kan du mærke en brise? Læg mærke til, hvordan det føles, når du stryger hen over den med en fjer eller gnider den mod gulvtæppet. Vær opmærksom på alle dine sanser.

  • Giv din sansning et navn. Selv om ord stammer fra sindet, kan de hjælpe med at forbinde sind og krop med hinanden ved at sætte navn på det, du føler. Vær omhyggelig med de ord, du vælger ? føles kroppen stiv, løs, let, tung, prikkende, varm, kold, sensitiv, følelsesløs, stærk, svag, øm? Forsøg at undgå at beskrive dine sansninger i generelle vendinger som ?god? eller ?dårlig?. Måske føler du dig sammenknuget eller rummelig eller prikkende eller tung. Mærk så mange forskellige sansninger, du kan.

Billedresultat for focus on your body

  • Sørg for at bevæge dig. Dans, yoga, vandreture, cykling, skiløb og andre former for fysisk aktivitet kan gøre dig mere bevidst om kroppen ? hvad der føles rart, og hvad der gør ondt! Selv smerter kan lære os noget om kropsbevidsthed, så vær ikke bange for at mærke dig vej ind i, hvad du føler.

Billedresultat for move your bodyBilledresultat for move your body

 

  • Brug gulvet. Hvis du har svært ved at mærke din krop i det åbne rum, så forsøg at rulle rundt på gulvet. Det giver din krop noget at forholde sig til.

Billedresultat for move your body

  • Vær opmærksom på din klædedragt. At gå med løstsiddende tøj, som stryger mod huden, når du bevæger dig, kan være en hjælp til at lægge mærke til kroppen. Hvis du går med stramtsiddende tøj, mærker du måske din krop mindre, end hvis du går med vide bukser eller nederdele og bluser med løse ærmer.

  • Vær seksuel. Der er intet som en god tur i høet, der kan hjælpe dig med at lægge mærke til kroppen!

Billedresultat for sexual active

  • Når du forsøger at træffe en beslutning, så læg mærke til, hvordan din krop reagerer. Den fyr, der inviterede dig ud? Hvordan føles kroppen ? let eller tung? Tilbud om nyt job? Føles kroppen åben eller lukket? Kroppen er dit kompas. Vær opmærksom.

Billedresultat for mind and body

  • Træk vejret dybt og afslappet. Når du er opmærksom på dit åndedræt, hjælper det dig med at centrere dig i kroppen.

Billedresultat for focus on your bodyBilledresultat for focus on your body

 

Love, health and wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

You are a YouBody - Take responsibility