Health, Learning and development, Psychology, Wellness

Bliv venner med din krop

Det er især kvinder, der ikke synes om deres eget spejlbillede, og der er mange grunde til, at så mange ikke synes godt om sig selv. Her er nogle tips til hvordan du bliver venner med din krop.

5. TAL PÆNT TIL DIG SELV

Det er en af de helt store udfordringer, at lade være med at fokusere på alle kroppens mangler fremfor at se på alle de gode kvaliteter din krop har.

I stedet for at fokusere på de ting, du ikke bryder dig om, så vend blikket mod det, som du synes om. Sørg for at tage dig godt af din krop og tale pænt til den i stedet for hele tiden at kritisere den. Kroppen leverer helt konkret din energi, og jo bedre den har det, desto bedre har du det. Din krop er faktisk det mest fantastiske redskab, du nogensinde får, men til gengæld får du kun denne ene. Pas derfor godt på den og husk, at skønhed kommer indefra. Jo mere du holder af dig selv og din krop, desto smukkere vil du virke udadtil.

1. Slut fred og bliv dus med din krop

Er du utilfreds, så find ud af, om du kan/vil gøre noget ved det ved f.eks. at tabe dig, lave mavebøjninger, smile mere eller bruge kontaktlinser i stedet for briller. Hvis du ikke kan/vil gøre noget, så slut fred med det.

Den kropsdel, flest kvinder rater som smuk, er deres ansigt – og det er ikke, fordi vi alle sammen render rundt og har model-træk. Næh, forklaringen er simpelthen, at det er den kropsdel, vi er mest vant til at se på. Hvis du vil være ven med hele din krop, er første skridt på vejen, at du lærer den at kende.

Se på din nøgne krop i et spejl og gør det regelmæssigt, så du bliver dus med dit spejlbillede. Hvis du ikke kan holde ud at kigge på hele din krop i al sin magt og vælde, så betragt den i små bidder – brug et lommespejl til at studere udvalgte dele af din krop, eller kig kun på de mindst frygtindgydende dele af din krop.

Billedresultat for bliv dus med din krop

For at lære din krop at kende, skal du også vide, hvordan den føles. Gør noget sensuelt, der får dig til at mærke hele din krop – smør den ind i blød kropsolie, sov nøgen og mærk dynen mod din bare hud, få kæresten eller en professionel massør til at give dig en massage. Tænd en røgelsespind og sug duften til dig. Læg dig ned og lyt til musik, så du kan fornemme den i hele kroppen. Onanér. Eller træk vejret dybt ned i lungerne og mærk ilten suse til alle lemmer.

2. Dyrk motion

Lad være med at gøre det, fordi du vil tabe dig eller ændre på din facon – gør det, fordi motion gør din krop stærk og sund, fordi det får dig til at mærke din krop, og fordi det får dig til at føle dig godt tilpas. Mantraet er som altid: Find en træningsform, du kan lide og træn regelmæssigt.

Billedresultat for alsidig træning

Kan du simpelthen ikke tage dig sammen til at komme i gang? Så motivér dig selv ved at huske dig på, hvor meget det betyder for din kropstilfredshed. Du får det nemlig i længden meget bedre, hvis du flår numsen op af sofaen – bare et par gange om ugen….

3. Flyt fokus fra de negativebilleder

Flyt dit eget og andres fokus hen på de dele af din krop, som du synes om ved f.eks. at bruge farver, tørklæder, smykker mv.

Din krop er et mirakel med hud – et kunstværk, en top-tunet, genial maskine! Hvor tit påskønner du egentlig det?

Det har da også sine fordele, når du beklager dig over din grimme, dumme, uvorne krop: Det giver dig noget bonde med veninderne over. Det giver dig noget at bekymre dig om i ledige stunder. Og din ulykkelighed får kæresten til at stå på pinde for at gøre dig glad igen – indtil han bliver træt af at lægge øre til. For din evige klagesang forstærker bare din elendighed, og så stjæler det oven i købet tid og energi, du kunne have brugt til mere nyttige ting, som for eksempel at tage opvasken eller hjælpe et sultent barn i Afrika.

Det er lettere at være glad for din krop, når du ved, at du viser dig fra din smukkeste side. Og det koster dig ikke særlig meget at gøre lidt ud af dig selv. Brug make-up til at fremhæve dine bedste træk, få en god frisør til at klippe dit hår ordentligt og klæd dig, så du fremhæver dine bedste fortrin. Du kan faktisk skjule det meste, blot ved at tage det tøj på, der klæder din kropsform og får det bedst mulige ud af den. Og ja, det gælder også, når du er i bikinien – selv den mindste smule tøj kan nemlig skabe en optisk illusion af en smuk figur, hvis du ved, hvordan du skal bruge det…

Derfor: Fokusér på det positive. Næste gang du ser dig i spejlet, så lad være med at ret blikket mod dellerne, der vælter ud over bukselinningen – kig i stedet på dine smukke, lange ben eller dine fyldige, feminine bryster og glæd dig over dem.

4. Drop sammenligninger med andres krop

Øv dig i ikke at sammenligne dig med andre. Vi lever i en kultur, hvor skønhedsnormen er det perfekte, og det kan få selv den mest selvsikre til at finde fejl ved sin krop. Koncentrer dig om din egen krop, ikke om andres.

Billedresultat for drop sammenligninger med andres kroppe

Det kan godt være, at stjernerne og alle modellerne stråler af pletfri perfektion, men husk på, at sådan ser de slet ikke ud i virkeligheden! Først og fremmest er de måske født med en anden kropsform end dig – og kropsform kan man nu engang aldrig ændre på, hverken med slankekure eller plastickirurgi. Dertil har de et hav af eksperter til at hjælpe dem med at spise sundt, holde formen og bruge de rette produkter. Sidst, men ikke mindst, har de enhver piges allerbedste hemmelige våben, foto-redigeringsprogrammet Photoshop. Der er ikke den delle og bums, det program ikke kan skjule… se bare billedet her!

Hvis du vil have et forbillede, så se i stedet på rigtige kvinder – af den slags med ridebukselår, hængebryster og strækmærker (det gemmer de fleste af os under tøjet!) Og lær så at acceptere den krop, du nu engang er født med, for du kan alligevel ikke ændre den.

5. Sug kropskomplimenterne til dig og tal pænt til dig selv

Selv om du ikke synes helt godtom dit spejlbillede, er det ikke ensbetydende med, at alle andre ser de fejl, du danner om dig selv i dit eget hoved. Når andre siger noget pænt om dig og din krop, så sug det til dig og tro på det! Du roser jo heller ikke andre uden at mene det.

Hvis din kæreste eller bedste veninde hele tiden fortalte dig, at du var fed, havde appelsinhud eller var deform, ville du sikkert smide dem ud, for den slags ville du nok ikke finde dig i. Men hvad så, når du selv fortæller dig det samme?

Hold op med at tale grimt til dig selv omgående, for du kommer nemlig til at tro på det til sidst. Fortæl i stedet dig selv, at du er smuk og perfekt, lige som du er – og sig det gerne højt! Det gælder om at “overspille” dine negative opfattelser, og det er svært, men det kan lykkes – lige som du tror på de dårlige ting, du fortæller dig selv, kommer du også til at tro på, at du er smuk, hvis du bare fortæller dig selv det hele tiden.

Har du har brug for lidt hjælp? Så sæt en seddel med en liste over dine smukke træk på spejlet, så du ikke glemmer netop dine fordele.

6. Kropsholdning

Hvis du går rundt med ludende skuldre og hænger i ryggen, viser du ikke din krop fra sin bedste side. Går du derimod med rank ryg, så du holder skuldrene tilbage og maven stram og flad, får det dig til at se højere og slankere ud – og i tilgift tror andre, at du er mere selvsikker. Det er et billigt trick til at få det bedre med din krop, men de virker!

Billedresultat for en god kropsholdning

Når du retter dig op, ser du bedre ud og føler mere energi og glæde. Det er ikke at trække maven og hagen ind og stritte med bryster og bag, for det stopper bare for det naturlige flow og følelsesliv. Nej, det gælder om at rette rygsøjlen naturligt op, så du hviler i dig selv.

Sådan får du en god holdning.

7. Lyt til din krop og fejr den

Sov, når du er træt. Spis, når du er sulten. Spis det, din krop har behov for – og stop med at spise, når du er mæt.

En ordentlig nattesøvn er nødvendig for, at din krop fungerer optimalt. Og mad er i bund grund bare brændstof til kroppen – får du ikke det rigtige, bliver du syg og træt. Så lad være med at skippe søvnen, selvom døgnet mangler timer, og undgå at sulte dig selv for at nå et bestemt tal på vægten. Alt er tilladt, også slik – så længe du nøjes med små mængder. Er du i tvivl om du får det rette? Så tænk over, om din mad får dig til at føle dig mæt og glad eller tung, træt og fyldt med dårlig samvittighed. Mad skal få dig til at føle dig godt tilpas – altid!

Billedresultat for listen to your body

Gør nogle ting for at fejre din krop. Forkæl dig selv med massage, spa, sauna, yoga, lækker sund mad, creme, en lang gåtur eller at blive holdt om af din kæreste. Det allermest virksomme er din intention! At du gør det for at fejre din krop.

Because you’re worth it! Uden din krop – intet dig. Så giv din krop den opmærksomhed, den fortjener. Få en ansigtsbehandling eller en dejlig massage. Gå i sauna eller køb en fin kjole, der får dig til at se knaldgodt ud. Det vil få dig til at føle dig både smuk, forkælet og glad for din krop.

8. Hvis intet af ovenstående virker, så hel fortiden

Hvis det er for svært at få bare nogle af disse ting til at fungere for dig, er det på tide, at du får lagtfortiden bag dig, så det bliver muligt at lukke hullet og blive glad og tilfreds! Du har kun ét liv – så få det bedste ud af det NU. Jo bedre du behandler kroppen, desto nemmere vil du have ved at acceptere den, som den er.

Hvis du har brug for hjælp: 

Hvis du har en spiseforstyrrelse eller din utilfredshed med din krop stjæler så meget af din tid, at det nærmer sig en besættelse, så tøv ikke med at søge hjælp! Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser har en gratis, anonym telefonrådgivning, men du kan også få rådgivning via mail på raadgivning@spiseforstyrrelser.dk

Besøg lmsspiseforstyrrelser.dk og få mere information

 

Love, Health And Wisdom

Brian

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar