Motivation For You

Hvad (ud)danner vi de unge til

1.Februar var der en meget interessant diskussion igang på DR2 i “Debatten”. Det handlede nemlig om børn og unge i Danmark. Om hvordan vi har skabt et samfund, der tager barndommen, legen, kreativiteten og selve livskvaliteten væk fra dem ved at vi hele tiden observerer/overvåger dem, måler og vejer dem og skal have dem til at vælge uddannelse i en ret tidlig alder.

Måske har vi her en sammenhæng til alle de børn og unge der lider af depression og angst i dag.

Se med her:

https://www.dr.dk/tv/se/debatten/debatten-9/debatten-2019-01-31#!/

 

Herunder er der links til forskellige artikler om problemet.

https://www.jv.dk/laeserbreve/Stop-presset-paa-de-unge-mennesker-Lad-dem-leve/artikel/2603708

 

Perfekthedskultur

En ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at hver femte 8. klasse elev føler sig presset ofte eller hele tiden. Næsten hver tredje pige føler sig presset.

Undersøgelsen viser også, at mistrivsel og lav livstilfredshed er langt mere udbredt blandt børn, der tit føler sig presset.

Foreningen Danske Skoleelever har svært at udpenge én enkeltstående årsag til, at børn og unge er så pressede, men formanden Sarah Gruszov Bærentzen tror, at perfekthedskulturen spiller en stor rolle.

»For mig at se har vi ikke en præstationskultur, men en perfekthedskultur. Jeg tror, at hvis der har været et problem før i tiden, så var det et fælles problem. Men i dag er det blevet mere individualiseret. Jeg tror, det presser rigtig mange unge, at de føler, at det er deres egen skyld,« siger hun.

Massivt samfundspres: Børn og unge får dårligt selvværd, stress og angst

Alle undersøgelser og statistikker peger i samme retning. Antallet af selvmord er faldet, men ellers er det de seneste 20 år gået den forkerte vej i forhold til omfanget af blandt andet stress, ensomhed, depression og almindelig livstilfredshed. En del unge har også søvnproblemer og spiser stigende mængder hovedpinepiller.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/forskere-unge-i-dag-har-det-faktisk-haardere

 

Love, Health And Wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Motivation For You