Universelle Personlighedstræk

Skov bliver ryddet for at skaffe foder til danske svin

Den globale sojaproduktion breder sig og forårsager afskovning og intern fordrivelse af lokale i Sydamerika. Men trods politiske løfter om det modsatte afslører ny rapport en direkte forbindelse til den danske landbrugsindustris import af soja.


Mange grise kræver meget foder. Så når danske landmænd skal mætte de omkring 32 millioner danske svin, så de en dag kan blive til flæskesteg og frikadeller, bruger de proteinrig soja.

Men en ny rapport fra Verdens Skove og den globale miljøorganisation Mighty Earth, som udkommer i dag, viser, at en væsentlig del af den soja, de danske svin spiser, kommer fra områder, hvor store skovområder er ryddet, og hvor lokalbefolkningen udsættes for sundhedsskadelige giftstoffer og fordrives fra deres jord.

»Vi kommer ikke uden om, at dansk landbrug indirekte eller direkte bidrager til den katastrofale udvikling, fordi vi har en enorm svine- og dyreproduktion,« siger Gry Bossen, politisk konsulent i Verdens Skove, som er medforfattere til rapporten.

https://www.information.dk/indland/2018/10/ny-rapport-skov-ryddet-skaffe-foder-danske-svin

 

Love, Health And Wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Universelle Personlighedstræk