When An Animal Wants To Tell You Something

Læring – en aktiv proces

Alle har en mening om læring – især politikere, som enten husker tilbage på deres egen skoletid eller læner sig op af diverse “eksperter” rundt om i verden fx John Hattie, da der pludselig skulle ske en revolution på det danske skoleområde i 2013 i forbindelse med skolereformen. Skolereformen ruskede op i nogle gode ting, så som bedre kommunikation omkring tilrettelæggelsen af undervisningen hos lærerne i årgangsteams og i afdelingerne, men det var allerede en proces der var igang. Summa summarum, så må man bare sige, at skolereformen fik alt for mange gode lærerkræfter, især mandlige (da der i dag mangler alt for mange mandlige lærere i folkeskolen) ned med nakken. Den manglende udviste respekt for lærergerningen fra politikernes side har stort set ødelagt den danske folkeskole, og især rekrutteringen af nye lærere.

Når dette er sagt, så udøver tusindvis af danske skolelærere og pædagoger dagligt et stort fagligt og socialt kompetent stykke arbejde. Til jer vil jeg uddele lidt af mit materiale.

Husk at det er i bevægelsen mentalt og fysisk at vi lærer mest. Vi er et sansefuldt væsen, der bør udnytte alle de sanser vi har, når vi møder omverdenen og skal udvikle os bedst muligt.

Læring handler først og fremmest om motivation. Hvis eleven, den studerende synes at emnet er interessant og man kan se hvad man skal bruge det til, så bliver motivationen løftet op til en drivkraft, der gør læringen bedre. Her hjælper det helt sikkert at stimulere kroppens sanse- og bevægeapparat gennem en alsidig undervisning, der tilgodeser de forskellige læringsstile.

Jeg har selv 22 års undervisningserfaring fra den danske folkeskole. Derfor ved jeg hvilken form for undervisning der virker og ikke virker.

Den sidste er yderst vigtig. Den gode lærer-elev-relation er altafgørende og naturligvis også mellem eleverne.

Den gode konstruktive ambitiøse atmosfære i klasserummet, hvor alle føler at de er involveret i en fælles og samtidig individuel sag.

Alt kan gøres mere sanseligt og mere fysisk aktivt. Det handler bare om at gøre op med de gamle konservative undervisningsformer og komme ud på gulvet, gangen, skoven, stranden m.m. og lave en sjov, anderledes, tværfaglig, kropslig undervisning. Så vil man opdage at læring får en helt ny dimension.

Jeg har skrevet en bog om bevægelsesorienteret undervisning, som du købe, hvis du er interesseret og mangler inspiration.

Vi SKAL have hele kroppen med i det meste af det vi foretager os. Ellers går det helt galt for os som mennesker….

 

Love, learning, health and wisdom

Brian

 

 

 

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

When An Animal Wants To Tell You Something