Crossfit sæsonen er startet

Varier din træning

Vi har alle en tendens til at blive i det kendte og trygge. Det er også fint til en vis grænse, men man skal bare være klar over at det begrænser en og hæmmer udviklingen. Jo flere træninger du har, hvor du inddrager konditions-, hurtigheds-, styrke- og koordinationstræning på forskellige måder, desto større er din samlede træningsgevinst.

Derfor er afveksling i din træning rigtig godt for dig. Prøv at udvide din comfortzone. Det kan du gøre ved at lave en træningsplan, hvor du finder øvelser og aktiviteter indenfor de 4 træningsformer, jeg har nævnt ovenfor. Konditionstræningen med hurtighed kunne være 30-20-10.

Løb roligt i 5-10 minutter for at blive varm. Øg farten de sidste 3 minutter, så pulsen kommer op. Gå herefter i gang med programmet:

30: Start med at jogge roligt i 30 sekunder, så pulsen kommer ned, og syren forlader benene. Når du har gennemført et par sprinter er det o.k. at gå de første 10 sekunder af denne periode.

20: Øg farten, og løb i høj, men kontrolleret fart i 20 sekunder (lidt hurtigere end dit 5-km-tempo). Hold en god rytme, og træk vejret roligt.

10: Sprint i 10 sekunder. Farten skal være tæt på dit maks. sprinttempo. Efter de 10 sekunders sprint, sænker du farten og går i gang med de 30 sekunders jog. Gentag denne cyklus et passende antal gange, og slut løbeturen med 10 minutters let løb.

Et jævnt underlag er et must, når der skal sprintes. Et ujævnt underlag øger risikoen for at vrikke om og gør det svært at løbe stærkt. En god asfaltvej er et oplagt valg, mens en god, plan græsplæne er et fint alternativ, der skåner benene.

Løb 10-20-30-sprinter 2 gange om ugen, og supplér med en længere tur, der giver udholdenhed. Det er vigtigt, at du introducerer 10-20-30-træningen langsomt. Start med 1-2 sprinter pr. træningstur, og øg med 1 om ugen, så du efter 4 uger er oppe på 5-6 sprinter.

Jog 5 minutter mellem hver sprintperiode.
Herunder er nogle små inspirationsvideoer til andre træningsformer du kan kaste dig over. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Sandsækken giver dig alle fire træningsformer.

Udnyt forhindringer og ting på din vej på løbeturen. Tænk hele tiden på at indvolvere så mange træningsformer som muligt.

Lav en plan i din kalender, hvor du nedskriver dine målsætninger og din træningsplan. Visualiser og bind dig op på din plan ved at skrive det i kalenderen.

God træning.

 

Love, Health And Wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Crossfit sæsonen er startet