Kunsten at lytte til sin krop

At rejse sig igen

Nogle gange bliver man sendt helt i gulvet af sygdom. Det er naturligvis svært at sige lige præcis, hvorfor det sker, men det skete ihvertfald for mig for 14 dage siden. Jeg fik en maveinfluenza som gav mig feber i 10 dage, hvor jeg ikke engang orkede at spise. Det betød at jeg tabte mig ca. 3 kg fedt og muskelmasse. Det er faktisk utroligt så hurtigt, der ryger muskelmasse. Nu styrketræner jeg en del, og det var tydeligt at se at fx mine lår og biceps svandt ind. Når immunsystemet arbejder på højtryk så mange dage, så er det klart at det er mærkbart for din krop, så både konditions- og styrkemæssigt, så bliver du sat langt tilbage. Derudover er man jo ved at blive sindssyg over, at man ikke kan træne i den periode, og man ved at alt det, man har bygget op gennem flere måneder, det skal efterfølgende til at bygges op igen. Når du træner, er det for mange en udfordring ikke at træne for meget, så kroppen når at opbygge sig selv igen før næste træningspas jf. Superkompensation.

Billedet er fra Spartan Race “The Beast” i Berlin i september 2019, hvor jeg var i topform.

Genoptræningen er jeg så igang med nu, og det er en længere proces som kræver tålmodighed og ingen forceringer. Selvom man er meget træt efter et langt sygdomsforløb, så kan man meget nemt have en tendens til at lægge ud med lige så hård belastning eller tempo, som inden man blev syg. Det er naturligvis også fordi, man hurtigst muligt vil tilbage til den form, man havde opbygget før man blev syg. Men Men Men lad være med det, for virus, bakterier og skader, står på spring lige efter sådan et sygdomsforløb, og når du træner, nedbryder du jo kroppen og belaster immunsystemet yderligere. Så det er med at bevare roen, den sunde fornuft og følingen med din krop. Men det kan være noget af en udfordring, når man har et par løb lige rundt om hjørnet i april. Her er det at du skal lave en god konstruktiv plan for, hvordan du stille og roligt bygger din form op igen, så den passer til dine målsætninger.

Den sidste forhindring inden målstregen efter 32 km terrænløb med over 40 forhindringer. Fedt løb, og godt der var overskud til det meget vigtige spring til sidst.

Men som sagt er jeg på vej tilbage med tålmodighed. Der skal løbes et halvmarathon Trail d. 19. april og to Spartan Races i Italien ugen efter. Spændende. Hvad er dine løbs- og træningsplaner?

 

Love, Health And Wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Kunsten at lytte til sin krop