Corona comeback

Skæbne eller tilfældighed

Tænker du nogensinde på, hvorfor ting er som de er, og hvorfor ting sker? Hvad det er der styrer dine handlinger osv.?

Det er jo et af de helt store livsspørgsmål. Er alle ting der sker og måske endda selve meningen med livet forudbestemt (skæbne) eller er det hele blot tilfældigheder, hvor der sker helt tilfældigt sker alle de ting, der kan ske indenfor livets lovmæssigheder (de naturvidenskabelige love).

Nogle gange kan man nærmest mærke, at hvis der er sket en eller anden hændelse, så føles det så stærkt, at det bare måtte ske som det gjorde. Det kunne ikke være anderledes. Det føltes ikke som om det var en tilfældighed, men snarere at det var skæbnebestemt.

Hvis vi tager det engelske udtryk “everything happens for a reason“, så er betydningen, at alt sker, fordi der er en grund til det. Dvs. at der er en dybere mening med alle ting der sker. Dette kan dog være ret svært, hvis man mister en man har kær. Hvad er meningen med det? Dette betyder enten at det der er sket har en dybere mening ud fra et højere “guddommeligt” perspektiv eller at individet selv er nød til at finde den dybere mening med det der er sket. Er dette skæbne eller tilfældighed, når man kommer ud for forskellige hændelser?

Jeg tror på at vi er vævet ind i forskellige handlingsmønstre som er formet gennem vores opvækst gennem interaktionen med alle de mennesker vi har været i kontakt med. Disse adfærd- og handlingsmønstre har stor betydning for, hvad vi motiveres af her i livet, og hvordan vi vælger at tilfredsstille vores forskellige behov. Dette er der en vis form for skæbne i. Vi fødes jo ind i en given familie med en bestemt omgangskreds. Dette bliver vi formet af, hvilket får stor betydning for resten af vores liv. Denne tidlige påvirkning i den første del af vores liv kan vi på ingen måde komme udenom. Hvis den har dårlig indflydelse på os kan vi enten fortrænge den eller se den i øjnene, bearbejde den og prøve at ændre på vores deraf “dårlige” adfærd og handlingsmønstre. Dvs. at vi kan tage sagen i egen hånd og trodse det der var os givet fra fødslen og opvæksten. Se er det så skæbne eller tilfældighed, at du trodser det der var dig givet på forhånd. Derudover kunne man jo også sige at det var tilfældigt, at du lige skulle have din far og din mor og ikke to andre.

For et par uger siden var der en lyst der trak rigtig meget i mig. Jeg måtte drage vestpå, til vestkysten og derefter besøge min familie i Holstebro. Trangen blev kraftigere og kraftigere og forrige lørdag tog jeg så alene afsted. Forøvrigt var det også mors dag om søndagen, og jeg følte bare, på trods af corona, at jeg måtte over og give min mor en gave. Det gjorde jeg så. Billederne herunder er dog kun af landskabet i det vestjyske, men naturen betyder også utrolig meget for mig uanset hvor jeg er. Kig med.

Billederne herover er fra Henne Strand og Blåbjerg, hvor Danmarks højeste klit er.

Herunder er billederne fra min elskede tur rundt om Vandkraftsøen i Holstebro.

Som sagt er vi styret af alle vores fundamentale behov. Det er vores tilfredsstillelse af dem, der motiverer os til handlinger. Disse handlinger er styret af den adfærd, der er formet af vores opvækst. Skæbne eller tilfældighed eller begge?

Alt hvad du oplever er med til at forme dig. Du kan vælge enten at bruge det konstruktivt eller destruktivt. Du kan enten tilpasse dig omgivelserne eller tage den store kamp og få omgivelserne til at tilpasse sig dig.

 

Love, Health And Wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Corona comeback