Hvem kan du blive?

Morgenstund har guld i mund

Morgenstund har guld i mund – og kroppen føles dejlig sund.

Det er tirsdag morgen uge 10 2021. En af de sidste dage med godt vejr i denne omgang. Solen er stået op  for en time siden ude på vores venstre side. Vi er klar til at gå de 25 km ad Trampestien og strabadsruten langs Stevns Klint med tilpas udstyr på ryggen.

Gåture er noget af det bedste, du kan byde dig selv, og især i hyggeligt selskab med andre. I dag skulle jeg gå med min gode ven Sven. Oppakningen tyngede allerede, da der skulle være skiftetøj, mad og drikke til hele dagen. Skiftetøj, fordi vi vidste, at vi skulle igennem et oversvømmet kyststykke på vejen. Spændende for vi vidste endnu ikke, hvor dybt vandet ville være, alt afhængig af om det ville være høj- eller lavvande.

Havet gør noget specielt ved mennesker. På den gode måde, altså med mindre man er i fare for at drukne. Bare lyden af bølgerne der slår ind i mod kysten fra brændingen, har en skøn meditativ effekt på kroppen. Bare synssansen bliver dejlig stimuleret med alle farverne fra landjorden (på trods af årstiden) i forhold til havets blålige nuancer. Faktisk er der også grønlige nuancer i havet ved Stevns Klint, da havet ser blåt ud over de steder, hvor havbunder består af den hvide kalk.

Uden at blive for langhåret, så er der ingen tvivl om at turen kunne mærkes som ren stimulation af hver enkelt celle i kroppen. Alle vores celler er strukturelt og funktionelt sammenhængende med alle kroppens øvrige celler. På samme måde er alle vore tanker og drømme, al vor tro og al vor angst dynamisk spundet ind i vores psykes struktur og funktion. Jeg har den klare opfattelse, at vore celler og vore tanker er betydeligt mere direkte knyttet til og samvirkende med hinanden, end det normalt antages i dag.

Det virker helt unaturligt og naivt, at tro, at vi kan adskille hoved og krop. Fysiologisk set så er hjerneceller jo nerveceller og de forgrener sig fra hjernen ned gennem hjernestammen, ned i centralnervesystemet og ud i resten af kroppen gennem det perifere nervesystem. Dette giver naturligvis god mener, når hele sansesystemet bruges forskellige steder i kroppen og skal give besked fra sansningen og hele vejen op til vores kommandocentral, nemlig hjernen. Omvendt skal vores kommandocentral også være i kontakt med hele kroppen med beskeder den vej. Det betyder også at alle vores celler er i kontakt med hinanden.

Hvis du lærer din krop bedre at kende ved at være 100 % tilstede i den og udfører forskellige ting med den, så er det denne oplevelse af et stort fantastisk sammenhængende kropslig system, der er med til at forme din kropbevidsthed. Du skal lære at påskønne kropbevidsthedens holistiske natur.

Dette gjorte jeg til fulde på denne fantastiske gåtur i fantastiske omgivelser med mange udfordringer sammen med en god ven.

 

Love, Health And Wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Hvem kan du blive?