Den bedste af dig selv

Aktiv ferie Færøerne 1

Jeg elsker at træne på Færøerne. Den friske luft, den rå natur og alle højdemeterne. Generelt elsker jeg også at træne alle nye steder, jeg kommer hen. Derfor har jeg altid trænet helt vildt i ferierne, de forskellige steder vi har været. Nogle steder har det været ret varmt fx Kroatien og Grækenland, men så har jeg bare trænet ret tidligt på dagen. Det er også nemt for mig, da jeg er ultra morgenmenneske.

Vi ankom igår til en noget kølig og grå dag, men i dag er det fantastisk vejr på Færøerne. Derfor er det på med løbeskoene og afsted til første træningssted Svartafoss centralt i Torshavn.

Stedet har nogle fine grusstier med bomme, som man kan hoppe over. Det undlader jeg dog i dag med den lille forstrækning, jeg har i baglåret helt tilbage fra “Hell Night løbet” midt juni. Fosset eller vandfaldet som du kan se her ovenfor er et af mine styrkeøvelsessteder.

Her har jeg efterhånden taget ret mange armstrækkere i tidens løb. I dag 30 det sted samtidig med at jeg kan ligge og kigge hen over den østlige del af Torshavn ud over havet over mod Nolsoy.

Det vil også være det ideelle sted til yoga, da der er en fantastisk rislen af vand fra fosset og ned gennem vandløbet mod havet.

Herefter løber jeg videre om til Torsbreyt, som er en atletikbane centralt i byen. Den er meget populær og anvendes af mange forskellige på Færøerne. Fx anvender mange ældre banen, da den er plan og man ikke skal op og ned hele tiden på et ujævnt underlag.

I dag står træningen på en cirkeltræning, hvor der inden hver omgang på banen skal laves:

  • 5 strickt pull ups
  • 20 push ups
  • 5 strickt chin ups
  • 10 burpees

4 runder i alt, hvor der i løbet rundt på banen er baglænsløb, sidelænsløb, krydsløb, høje knæ og hæl spark. Hver runde sluttes af med stigningsløb til max. Det bliver dog ikke til max pga af forstrækningen.

22 grader på banen. Tænk at skulle træne i bar overkrop på Færøerne. Det er ikke sket så mange gange før. Samtidig er det også fedt at kunne vise, at selvom man er et gammelt røvhul med hvidt hår og skæg, så er man stadig i fuld vigør ;o). Jeg hader selfies, så min aldrende tilstand får du ikke at se denne gang.

Bagefter er det tid til en grundig udstrækning. Elsker du udstrækning, har du ikke noget forhold til det eller hader du det, så vil jeg bare sige til dig, at du skal gøre det alligevel. Væn dig til det, vær i det, slap sig vidt muligt af og se det som en mulighed for at mærke din krop 100%. Der bliver sagt mange ting om udstrækning, men en ting er sikkert, at udstrækningen gør dine muskler mere smidige. At have smidige muskler er godt i alle mulige sammenhænge fx giver det dig en bedre og mere afslappet kropsholdning. Et andet eksempel er at man med tiden godt kan få problemer med akillessenen, fordi du efterhånden har været aktiv i mange år og at den med tiden flosser lidt og der dannes arvæv. Dette bevirker at den efterhånden bliver mere stiv og ufleksibel. Dette resulterer ofte i smerter, der kan få en til at stoppe træning. Dette kan du modvirke ved at strække din lægmuskel, og dermed din akillessene, mindst 30 sekunder hver eller hver anden dag.

Jeg vil slutte for i dag. Er snart tilbage igen fra Færøerne. Ha en skøn dag.

 

Love, Health and Wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Den bedste af dig selv