Din selvhelbredende krop 3 - Positive tanker

Din selvhelbredende krop 4 – Placebo

?Det, vi er i dag, kommer af vores tanker af i går, og vores nuværende tanker skaber vores liv af i morgen: Vores liv bliver skabt af vores sind.?

? DHAMMAPADA

Betegnelsen placebo fra det latinske ord for ?jeg vil behage? holdt sit indtog i den medicinske jargon for evigheder siden som en betegnelse for kemisk virkningsløse behandlinger, der traditionelt gives til neurotiske patienter for at berolige dem.

Billedresultat for placebo

I dag kræves det af gode videnskabelige undersøgelser, at de kan bevise, at de helbredende egenskaber hos den medicin eller operation, som undersøges, overgår placeboens kraftige helbredende virkning. Hvis en medicin eller operation kan påvises at være mere effektiv end en placebo, regnes den for ?virkningsfuld?.

Undersøgelser har vist at næsten halvdelen af alle astmapatienter opnår symptomlindring ved at bruge en falsk inhalator eller få fingeret akupunktur. Op mod 40 procent af alle mennesker, der har hovedpine, opnår lindring, når de får en placebo. Halvdelen af alle mennesker med tyktarmsbetændelse får det bedre efter en placebobehandling. Helt op til 40 procent af patienter i behandling for ufrugtbarhed bliver gravide, når de tager ?frugtbarhedsmedicin? i form af placebo. Sådan findes der mange dokumenterede eksempler på placeboens meget kraftige effekt.

Er der personlighedstræk eller intelligenskvotienter, som siger noget om, hvem der får det bedre, hvis man giver dem en sukkerpille? Udviser mennesker med en høj intelligenskvotient mindre modtagelighed for placeboer? Er nogle mennesker blot mere godtroende?

Her opdagede forskerne, at stort set alle kan bringes til at respondere på en placebo under de rette omstændigheder. Vi er alle modtagelige, selv læger og videnskabsmænd. Rent faktisk er der nogle undersøgelser, som viser, at mennesker med en højere intelligenskvotient oven i købet er mere modtagelige for placeboeffekten.

Det er en god nyhed, for hvis det er sandt, at sindets positive forventninger kan helbrede kroppen, har alle lige store chancer for at få gavn af dette fænomen. Det er ikke kun godtroende mennesker, der kan tro sig selv raske. Det er også mennesker, der har flere brikker at flytte med, som dig.

Tro kan flytte bjerge

og du kan flytte dig selv……….langt og højt.

Love and wisdom

Brian

 

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Din selvhelbredende krop 3 - Positive tanker