Livets Ligning 6

Glad i låget

Der er trods alt så mange ting, vi bør være taknemmelige for. Jeg bor i Europa, i Skandinavien og i skønne Danmark, hvor vi har så mange muligheder for at have et indholdsrigt liv med masser af livskvalitet. Kunsten er at udnytte det og skabe et liv der giver mening, men det handler også om at kunne dele ud af sine ressourcer, så de der ikke har så meget ikke skal lide. Fx er jeg lige blevet fadder til Nina på 3 år i Burundi gennem SOS børnebyerne. Glæder mig til at høre fra hende en skønne dag i håbet om at de midler jeg sender, har givet hende en god opvækst med skolegang og uddannelse. Derudover er håbet også at hun en skønne dag kan komme til Danmark og besøge os.

Sæt pris på din hverdag ellers bliver du nød til at gøre noget ved det. Husk du har trods alt alle muligheder i denne del af verden.

Jeg vil vise dig hvor priviligeret jeg føler mig. Jeg er skolelærer og elsker mit job. Det gør jeg bl.a. pga af det geografiske sted jeg arbejder. Det er tæt på hav, Å og skov, så jeg har mange gode muligheder som både idræts-, biologi- og geografilærer. Det betyder også at jeg i sommerhalvåret kan tage mig en skøn dukkert i Køge Bugt til eller efter arbejde.

I fredags havde vi en hel naturfagsdag ved Odden i Strøby Egede, hvor en af posterne var kanosejllads og svømme over åen. Jeg hentede min kano hos min gode ven Sven, der bor tæt ved åen og padlede den halve kilometer afsted til Odden. Jo det var fantastisk.

Efter padleturen var jeg ved mødestedet i god tid og kunne bare nyde det skønne sted inden den blev invaderet af 70 7. klasses elever.

De fire karakteristika for Homo Sapiens er evnen til at løse komplekse problemer, samarbejde, forestille sig fremtiden og se optimistisk på den og kunne forandre tingenes tilstand.

Vi kan løse de store problemer hvis vi gør det sammen. Vi kan sikre en bedre fremtid, hvis vi gør det sammen. Vi kan sikre en bedre fremtid for hinanden og optimisme skal være en del af strategien.

Den amerikanske filosof Noam Chomsky har sagt: “Optimisme er en strategi for en bedre fremtid. For med mindre du tror på, at fremtiden kan blive bedre, er det usandsynligt at du vil anstrenge dig og tage ansvar for, at det bliver bedre.”

Der er mange ting, der gør mig glad i låget, fx denne engelske rose, jeg hvert år glæder mig til blomstrer i min have.

Duften er ubeskriveligt vidunderlig. Den må du forestille dig.

Jeg vil slutte af med et citat fra Chris MacDonalds far. Den lyder sådan her:

Some people are born to win.

Some people are born to loose.

But most people are born to choose.

…..og nogle steder i verden har vi bare meget bedre muligheder for at vælge og vinde et liv med rigt indhold. Hvis du ikke kan nyde dette, så……are you born to loose.

 

Love, Health And Wisdom

Brian

 

 

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Livets Ligning 6