Bevægelse Bevægelse Bevægelse

Tag kontrol over din mad

“If we could give every individual the right amount of nourishment and exercise, not too little and not too much, we would have found the safest way to health.”

Hippokrates, Lægekunstens fader (460-377 BC).

Der var mange kloge grækere dengang for mere end to tusind år siden, og Hippokrates var ingen undtagelse. Men egentlig viden om kost noget af det mest basale og enkle. Vi ved godt hvad der er godt for os og hvad der er skidt. Det der har kompliceret det hele er fødevareindustrien, hvor du dagligt bliver fristet af alt mulig forarbejdet mad, der smager fantastisk, men ikke gør noget godt for din krop.

Videnskabsjournalist Michael Pollan har i sin bog “In defense of food” identificeret to primære grunde til, at vi er forvirrede. Den ene er fødevareindustrien, som jo naturligvis er interesseret i at sælge sine produkter. Den anden er de såkaldte ernæringseksperter, der det ene øjeblik taler for det ene og det næste øjeblik noget andet.

Michael Pollan siger alt om kost med tre sætninger:

Spis mad.

Ikke for meget.

Mest planter.

Så simpelt er det. Der er ingen grund til (ud over dem der vil tjene penge på det) at gøre det mere kompliceret end det i virkeligheden er. Vi skal bare undgå alle de fristelser og misinformationer der er.

Jeg plejer at sige noget lignende til mine elever, når jeg underviser i ernæring og sundhed. Spis så vidt muligt ikke-forarbejdet mad og mest plantebaseret. Det sundeste mad er det mad du kan gå ud og hente i naturen.

Slå automatpiloten fra og bevidstheden til.

Giv din krop noget ordentligt at arbejde med. Det betyder meget mere end du tror. Se fx “The game changers” og “What you eat matters“.

Sørg for at give dig selv naturlig sund og varieret mad i kombination med passende motion og nok søvn. Det giver en matrixeffekt, som intet kosttilskud kan tilbyde.

 

Love, Health And Wisdom

Brian

 

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Bevægelse Bevægelse Bevægelse