Hold dig i gang i denne hårde tid

14 Watt

14 Watt det er det effektforbrug hjernen i gennemsnit bruger, når vi er vågne. Det er faktisk kun i den dybe søvn, at vi bruger mindre.

Vores hjerner bombarderes af sanseindtryk hele dagen, men det er kun ganske få, der når frem til vores bevidsthed. Hjernen er fuld af tanker, men kun ganske få hentes ind i vores bevidsthed. Den del af vores hjerneaktivitet, vi er i kontakt med (i bevidstheden), er kun en kortfattet arbejdskopi af det, der i virkeligheden foregår i vores hjerner. Faktisk er det sådan, at langt de fleste beslutninger i vores tilværelse træffes i det ubevidste. Man kan derfor godt sige, at vi mennesker i langt størstedelen af vores liv er blinde passagerer i vores eget liv. Det lyder måske ikke så rart, men sådan er det. Der foregår altså overvejende en stor del automatiserede processer, som har ligget der naturligt fra undfangelsen og er blevet formet op igennem vores liv.

 

Min bevidsthed er en manifestation af aktivitet i min hjerne. Jeg er til stede i verden med en oplevelse af mine tanker, følelser og min væren. Jeg har en erindring om det der er sket i min fortid, og jeg har en forventning til min fremtid.

Jeg ved at min hjerne registrerer verden. Jeg er, hvad min hjerne indvier mig i. Vi er altså bevidste om det, hjernen retter vores opmærksomhed mod. Det er hele tiden nærmest livsvigtigt, at din opmærksomhed kalibreres til det du kommer ud for hver dag. Den skal hele tiden tilpasses de forskellige situationer, du er i i løbet af dagen. Løses dette stykke hjernearbejde ikke tilfredsstillende, så kan det gå galt. Det er et kæmpe kompliceret stykke hjernearbejde at tilvejebringe den korrekte grad af koncentration til alle de situationer og opgaver, du gennemlever dagligt.

En af hjerneforskningens og filosofiens største udfordringer er at forstå de hjernemekanismer, som afgør hvilke tanker og sanseindtryk, der skal hentes ind i vores bevidsthed. Jeg kan jo kun tage stilling til det, jeg ved, jeg tænker. De mekanismer i vores hjerner, der afgør hvilke oplevelser og tanker, der skal sendes ind i vores bevidste tankestrøm, har en altafgørende betydning for, hvem vi er som mennesker, og hvilke valg vi træffer i vores tilværelse.

Hvis du vil læse mere af dette spændende emne omkring hvordan hjernen fungerer, så læs Peter Lund Madsens yderst velskrevne bog “Dr. Zukaroffs testamente”.

 

Love, Health And Wisdom

Brian

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Hold dig i gang i denne hårde tid