Gode råd fra Brian - Fold-dig-ud-effekten

Stedet for dig

Jeg er en stor fan af den canadiske psykolog Jordan B. Peterson. Hvis du gerne vil berige dit liv med høj intellektuel og meget brugbar læsning til at forbedre din indsigt i livet og i dig selv og forme det til bedre livskvalitet, så er Jordan B. Petersen et godt bud til dette.

I dag vil jeg overvejende med Jordans ord beskrive, hvordan du for alt i verden skal undgå at blive slave af disse tre sindstillstande; forurettethed, svigagtighed og arrogance.

Ifølge Jordan, så har vi hver for sig evnen til at konfrontere os med fremtidens potentiale og forvandle det til konkret nutid. Hvordan vi beslutter, hvad verden skal forvandles til, er en konsekvens af vores etiske og bevidste valg.

Du vågner om morgenen og kaster dig ud i dagen med alle dens muligheder og rædsler. Du udstikker din kurs og tager beslutninger på godt og ondt. Du og jeg ved godt, at vi kan gøre ondt og udløse rædselsvækkende ting i vores Væren. Men vi ved heldigvis også, at vi evner at gøre gode og ligefrem fantastiske ting. Vi har størst mulighed for at gøre det sidste, hvis vi handler ordentligt ved at være sandfærdige, ansvarlige, taknemmelige og ydmyge.

Den rigtige holdning til tilværelsens rædsler – alternativt til de negative og ukonstruktive mentale tilstande som forurettelse, svig og arrogance, er at antage, at der er tilstrækkeligt af dig selv, samfundet og verden til at retfærdiggøre at være til.

Den tiltro til dig selv, dit medmenneske og selve eksistensens struktur, troen på at kunne have nok til at affinde dig med eksistensen og forvandle dit liv til det bedst mulige. Måske kan du leve på en måde, hvor nobelhed, storhed og dybere mening er tilstrækkeligt betydningsfuldt til at tolerere tilværelsens negative elementer uden at blive bitter nok til at forvandle alt omkring dig til helvede.

Vi er undertrykt af den grundlæggende usikkerhed i forbindelse med Væren. Naturen vil altid få ram på os på den ene eller anden måde på uretfærdige og smertefulde måder. Døden er fx uundgåelig.

Samfund har tendens til at blive tyranniske, ligesom vores individuelle psyke har tendens til at blive ond. Men det betyder ikke, at vi ikke kan være gode, at vores samfund ikke kan være retfærdige, og at naturen ikke kan falde ud til vores fordel. Hvad nu hvis vi kunne begrænse ondskabsfuldheden lidt mere, tjene og forvandle vores institutioner mere ansvarligt og være knap så forbitrede?

Hvis vi alle gjorde en større indsats for dette, gad vide hvor meget tingene kunne blive bedre, hvis vi alle sammen undgik fristelsen til aktivt eller passivt at forvrænge tilværelsens struktur, hvis vi lod vrede over omskiftelighed i forbindelse med Væren erstatte taknemmelighed og sandhed? Og hvis vi alle sammen gjorde det omhyggeligt og vedvarende meningsfuldt, ville vi så ikke også have bedst mulighed for at lægge afstand til de elementer i selvet, staten og naturen, der giver sig så destruktivt og ondskabsfuldt til kende og motiverer os til at vende verden ryggen?

Derfor undgå at blive forurettet, svigagtig eller arrogant.

Gengivet og med egne ord

Jordan B. Peterson

Hinsides Orden

 

Love, Health And Wisdom

Brian

 

Noo comment yet

No comment yet to the post. You can be the first to comment it.

Write a comment...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Gode råd fra Brian - Fold-dig-ud-effekten